Her kommer mer informasjon om hvordan du kommer i gang med gokart, hva du trenger, hva det koster, og hva som er stegene videre.

Prøvekjøring

Prøvekjøring

Klar for å prøvekjøre? Start med å melde deg på prøvekjøring via vårt påmeldingsskjema på denne nettsiden.

Når du har fylt ut skjemaet tar du kontakt med vår baneansvarlig Kim Borg for å avtale tid for prøvekjøringen. Dette sikrer at vi har tid til å hjelpe deg når du kommer.

Baneleie og gokart

Alle som skal kjøre på banen betaler baneleie, en fast sum pr. trening. Ved prøvekjøring betaler du 300,- for baneleie, samt 100,- for leie av gokarten.

Engangslisens

Når du prøvekjører trenger du en engangslisens for fører, og eventuelt også for ledsager dersom den som prøvekjører er under 18 år.

En engangslisens fra Norsk Bilsportforbund dekker blant annet forsikring, og koster 75,- ved betaling hos oss. Denne hjelper vi deg med når du møter opp for prøvekjøringen.

Lån av sikkerhetsutstyr

Ved prøvekjøring får du låne nødvendig sikkerhetsutstyr av oss. Du behøver kjøredress, hjelm, hansker og sko. NB: Vi jobber med å oppgradere sikkerhetsutstyret, og har dessverre ikke alle størrelser helt enda.

Den første prøveturen

Etter en gjennomgang av kart, bane og regler med en av oss slipper vi deg ut på banen alene. Du får kjøre ca. 5 minutter av gangen, og kjører deretter av banen igjen for en gjennomgang av hvordan du synes det gikk.

Dersom det er tid og mulighet kan du få prøve en gang til, etter at andre klasser har kjørt i mellomtiden.

Veien videre

Evaluering

Etter prøvekjøringen er det lurt å ta med seg erfaringene hjem, og vurdere om dette passer for deg (eller ditt barn).

Ga opplevelsen mestringsfølelse? Har du lyst på mer? Vi viser deg veien videre.

Førerlisens

Dersom du vil gå videre med karting trenger du lisens fra Norsk Bilsportforbund. For å få lisens må man ta et førerlisenskurs. KNA Rudskogen holder slike kurs, se vår kalender.

Førerlisensen har en årlig avgift som betales til Norges Bilsportforbund, prisene på dette finner du her.

Kjøpe gokart

Hos KNA Rudskogen får du kun leie gokart i forbindelse med prøvekjøring, så alle som kjører hos oss har sin egen gokart. Nye gokarter koster  fra ca. 50.000,- og oppover. Brukte gokarter er gjerne en god del rimeligere, men krever litt mer kunnskap om skruing og mekking.

Spør gjerne oss om råd rundt dette, så kan vi hjelpe deg å velge noe som passer for deg.